Adveniat regnum tuum;

Uw rijk kome;

Herdenking 4 mei 2018

herdenkingslichtjes Overweging Pater Bakker s.m.a. Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018 Vier mei herdenking 2018

LPK Cantemus Dominum geeft op vrijdag 4 mei 2018 een Herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk in Amsterdam-Buitenveldert. Het thema van het Herdenkingsconcert is ontleend aan het boek: Jaren van verduistering, de bezettingstijd in Amstelveen (1989/2018) van Tini Visser†. Tijdens het concert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met fragmenten uit persoonlijke getuigenissen uit de bezettingstijd.

Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen, bestond in de crisisjaren uit een gemengde bevolking van dorpelingen en forensen, boeren en luchtvaartpersoneel, joden en NSB’ers. Toen op 10 mei 1940 in de vroege lentemorgen Schiphol werd gebombardeerd, begonnen de jaren van verduistering en luchtalarm. Aan de hand van dagboeken en publicaties volgt Tini Visser de loop van de oorlog.

Op het programma staan o.a. Abide with me van W. Monk, de hymne Hör mein Bitten van F. Mendelssohn- Bartholdy, het Abendlied ('Bleib bei mir') van J. Rheinberger, het Laudate Dominum van W.A. Mozart, delen uit het Requiem van G. Fauré en het Lux Aeterna van E. Elgar.

Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef (Kalfjeslaan) hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen uit de bezettingstijd. De schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

LPK Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met ruim 30 gastzangers. Aan het programma wordt tevens meegewerkt door de sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

Een selectie van de foto-impressie van het 4 mei-concert. De overige foto's kunt u vinden op https://www.dropbox.com/sh/a0skmln2zlcpqq6/AAAZJk-Qb3o77V62FRS-PLSga?dl=0

Nieuwjaarstoepraken 2017

gehouden op 7 januari 2017 in de Augustinsukerk op de parochiesite RK-Amstelland:

Met Bisdom Haarlem-Amsterdam naar Nederlandse Bedevaart in Rome

Bedevaart naar Rome
foto: Leobard Hinfelaar

In navolging van de succesvolle Romereis in mei 2015 organiseert het bisdom van Haarlem-Amsterdam van 14 t/m 19 november nogmaals een bedevaartsreis naar Rome. Daar sluiten we aan bij de Nederlandse bedevaart naar Rome vanwege het Heilig Jaar van de Barmhartigheid.

Tijdens deze bedevaart vindt op dinsdag 15 november de Nederlandse Dag plaats. Vele katholieke organisaties zoals KBO, Katholiek Nieuwsblad en alle bisdommen zullen samen de eucharistie vieren in de Sint Pieterskerk. Na de viering zal Paus Franciscus persoonlijk alle Nederlanders begroeten en toespreken. De dag zal vooral in het teken staan van vreugde en verbondenheid. Het belooft een unieke ervaring te worden waar iedereen zich welkom mag voelen: parochianen en pastores uit ons bisdom, bisschoppen en curie, samen op reis in verbondenheid en geloof.

Ook maakt u deze week een wandeling in het teken van barmhartigheid door de gezellige wijk Trastevere en bezoekt u de andere grote basilieken, de S. Maria Maggiore en de St. Paulus-buiten-de-Muren, en andere bekende highlights van Rome als het Pantheon, Collosseum, Piazza Navona enz. De bedevaart wordt afgesloten met een zendingsviering in de Sint-Jan van Lateranen, de kathedrale kerk van Rome. Uiteraard is er genoeg vrije tijd om zelf de stad te verkennen en te genieten van deze bruisende Italiaanse hoofdstad.
De pelgrimsgroep van het bisdom Haarlem-Amsterdam zal ook de ‘Scavi’ bezoeken onder de St. Pieterskerk, bijzondere archeologische opgravingen waar zich het graf van de apostel Petrus bevindt.

Deze Romereis betreft een vliegreis (vanaf Schiphol). De reis wordt begeleid door gidsen en reisleiders, die goed bekend zijn met Rome.
U kunt zich tot 1 september a.s. aanmelden (daarna is deelname afhankelijk van beschikbare vliegtuigstoelen en hotelkamers). Deelname aan de reis bedraagt € 839,00 (toeslag eenpersoonskamer: € 150,00).

Meer informatie of voor aanmelding voor deelname:

foto's uit de oude doos

Bij deze huwelijkssluiting zie je hoe de communiebank het priesterkoor afsloot en er een zijkapel in gebruik was naast het priesterkoor.

uit de oude doos uit de oude doos