Adveniat regnum tuum;

zaterdag
9:30 tot
Inzameling SAM's kledingactie voor
Mensen in Nood klik hier voor meer info.
10:30 uur 4e zondag van Pasen — B
Eucharistieviering met de liturgische zanggroep Tolle Lege
10:30 uur 5e zondag van Pasen — B
Eucharistieviering met Schola
vrijdag
9:15 uur Eerste vrijdag van de maand
Stille H. Mis
20:45 uur LPK Cantemus Dominum geeft op vrijdag 4 mei 2018 een Herdenkingsconcert.
Het thema van het Herdenkingsconcert is ontleend aan het boek:
Jaren van verduistering, de bezettingstijd in Amstelveen
(uitgaves 1989/2018) van Tini Visser †.
Lees meer... 4 mei HERDENKINGSCONCERT

Tijdens het concert worden klassieke koormuziek en werken voor strijkkwartet afgewisseld met fragmenten uit persoonlijke getuigenissen uit de bezettingstijd.

Nieuwer-Amstel, het huidige Amstelveen, bestond in de crisisjaren uit een gemengde bevolking van dorpelingen en forensen, boeren en luchtvaartpersoneel, joden en NSB’ers. Toen op 10 mei 1940 in de vroege lentemorgen Schiphol werd gebombardeerd, begonnen de jaren van verduistering en luchtalarm. Aan de hand van dagboeken en publicaties volgt Tini Visser de loop van de oorlog.

Op het programma staan o.a. Abide with me van W. Monk, de hymne Hör mein Bitten van F. Mendelssohn- Bartholdy, het Abendlied ('Bleib bei mir') van J. Rheinberger, het Laudate Dominum van W.A. Mozart, delen uit het Requiem van G. Fauré en het Lux Aeterna van E. Elgar.

Kinderen van de groepen 8 van basisschool St. Jozef (Kalfjeslaan) hebben speciaal voor dit concert tien grote schilderingen gemaakt van 2,50 meter lang als impressie bij de verschillende getuigenissen uit de bezettingstijd. De schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

De Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur.

LPK Cantemus Dominum wordt voor deze bijzondere gelegenheid versterkt met ruim 30 gastzangers. Aan het programma wordt tevens meegewerkt door de sopraan Bobbie Blommesteijn, het Dostojevski Strijkkwartet en organist Chris Bossano. Het geheel staat onder leiding van Herman Paardekooper.

Het concert duurt van 20.45 tot 21.45 uur
Toegangsprijs: € 5,- De kerk is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en te reserveren via 4meiherdenkingsconcert@gmail.com
www.facebook.com/HERDENKINGSCONCERT

10:30 uur 6e zondag van Pasen — B